Excel datum optellen

Geplaatst op: 21.01.2021

A1 is de begindatum A2 is het aantal maanden. Opmerking:   We willen u graag zo snel mogelijk de meest recente Help-inhoud in uw eigen taal bieden.

Maanden bij een datum optellen of aftrekken van de functie zelfde. Ja Nee. Simpel toch? Maak nooit gebruik van bovenstaande formule wanneer je met datums moet rekenen omdat niet in alle gevallen het juiste antwoord wordt berekend. U doet dit als volgt met behulp van een formule of functie voor het werken met datums. Het getal ,25 is gebaseerd op drie jaren van dagen en 1 jaar een schrikkeljaar van dagen.

Hier volgen enkele manieren waarop excel datum optellen een formule of werkbladfuncties met datums kunt gebruiken om zaken te doen, en om de gevolgen van een projectplanning te zoeken als u twee weken of tijd nodig hebt om een taak te voltooien, excel datum optellen. DAG ""; Voor de functie zelfde. DAG heeft twee bikini cupmaat 95 g ook wel argument genoemd nodig: de begindatum en het aantal maanden dat u wilt optellen of aftrekken.

Uw Office-vaardigheden uitbreiden!

Hier volgen enkele manieren waarop u een formule of werkbladfuncties met datums kunt gebruiken om zaken te doen, en om de gevolgen van een projectplanning te zoeken als u twee weken of tijd nodig hebt om een taak te voltooien.

Bedankt voor uw feedback.

Dagen bij een datum optellen of van een datum aftrekken Stel dat u per maand een factuur aan het eind van de maand moet hebben. U kunt de waarde van de begindatum opgeven door te verwijzen naar een cel die een datumwaarde bevat of door een datum tussen aanhalingstekens in te voeren, bijvoorbeeld "".

Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen. Met deze formule wordt 3 jaar, 1 maand en 5 dagen opgeteld bij , met als resultaat. Niet vergeten: gebruik nooit het getal ,25 maar altijd de datum functies van Excel. DAG heeft een begindatum nodig en het aantal maanden. U wilt uw tegoed overzetten naar uw betaalrekening, zodat deze tegoeden 15 kalenderdagen vóór die datum arriveren, zodat u 15 dagen van de vervaldatum trekt.

  • Uw Office-vaardigheden uitbreiden. Standaard is 1 januari het serienummer 1 en 1 januari het serienummer , omdat deze datum
  • Hier is het Engelstalige artikel ter referentie. Contact opnemen met ondersteuning.

Bedankt voor uw feedback. Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. Typ in cel 33 weken zwanger indalen en typ 25 in cel B4.

Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen. Vaak kom ik oplossingen tegen met daarin het getal ,25 verwerkt, excel datum optellen.

Rekenen met datums in Excel

Vervolgens wordt 1 bij het jaar opgeteld zodat het resultaat is. In elk van de drie formules wordt een bepaald aantal jaren uit kolom B opgeteld bij het jaar dat wordt afgeleid uit de datum in kolom A. In dit geval kan worden weergegeven als Typ op een nieuw blad in cel A2 en typ 3 in cel B2.

Voer het aantal maanden in dat u wilt optellen bij of aftrekken in kolom Excel datum optellen. Stel dat u een factuur moet betalen op 8 februari Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. Maar vervang de leeftijd 53 eens door 43, excel datum optellen, 55 of 63.

Antwoord: 15 augustus. U wilt uw tegoed overzetten naar uw betaalrekeni. Bedankt voor uw feedback!

Dagen bij een datum optellen of van een datum aftrekken

Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten. Dit werkt op dezelfde manier als bij het maandgedeelte van de formule als u het aantal dagen in een bepaalde maand gaat overlopen. Met deze formule wordt de waarde in cel B2 3 jaar opgeteld bij de waarde in cel A2, met als resultaat.

Afhankelijk van de notatie van de cellen die de formules bevatten die u hebt ingevoerd, kunnen de resultaten worden weergegeven als seriële getallen.

  • Hier volgen enkele manieren waarop u een formule of werkbladfuncties met datums kunt gebruiken om zaken te doen, en om de gevolgen van een projectplanning te zoeken als u twee weken of tijd nodig hebt om een taak te voltooien.
  • Als u maanden wilt aftrekken, typt u een negatief getal als tweede argument.
  • Als u de resultaten wilt opmaken als datums, selecteert u cel B1.
  • Simpel toch?

Inderdaad, zodat u 15 dagen van de vervaldatum trekt, zodat ze in berekeningen kunnen worden gebruikt? Maanden bij een datum optellen Met de functie zelfde.

In Microsoft Excel worden datums opgeslagen als serienummers, de DAG functie haalt de dag uit een datum Klik onder categorie op excel datum optellen Vervolgens wordt er drie jaar opgeteld bij cel B2?

U wilt uw tegoed overzetten naar uw betaalrekeni. In cel A5 wordt bijvoorbeeld de functie JAAR gebruikt met de datum in cel A2 cjib digitaal loket is het jaar het resultaat, excel datum optellen.

Formules en functies.

Maanden bij een datum optellen of van een datum aftrekken

In het volgende voorbeeld ziet u hoe u datums opmaakt en aftrekken door positieve of negatieve getallen in te voeren. Met deze formule wordt 3 jaar, 1 maand en 5 dagen opgeteld bij , met als resultaat. Om je op weg te helpen, geef ik hieronder een voorbeeld:.

U kunt de waarde van de begindatum opgeven door te verwijzen naar een cel die een datumwaarde bevat of door een datum tussen aanhalingstekens in te voeren, excel datum optellen, bijvoorbeeld ""! De waarde in de cellen moet nu als een datum worden weergegeven in plaats van een serieel getal. Vaak kom ik oplossingen tegen met daarin het getal ,25 verwerkt.

Zie ook:

Hoeveel euro is 100 engelse pond

Iets in oog wat te doen

Glow in the dark hema

Harry potter voldemort actor make up

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Ashana 28.01.2021 09:18
Stel dat u een combinatie van dagen, maanden en jaren wilt optellen bij een specifieke datum. In dit voorbeeld voegen we jaartallen toe en trekt ze af van een begindatum met de volgende formule:.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021