Als functie excel meerdere voorwaarden

Geplaatst op: 15.03.2021

De overeenkomende waarde wordt geretourneerd als aan geen van de andere voorwaarden wordt voldaan. Verzenden Nee, bedankt. De formule lijkt misschien lastig, maar je zult meteen zien dat het niet zo is!

Ja Nee. Bewaren Bewaren. Hartelijk dank voor uw feedback! De EN- en OF-functies ondersteunen maximaal afzonderlijke voorwaarden, maar het is niet raadzaam om te veel voorwaarden te gebruiken omdat het samenstellen, testen en onderhouden van complexe, geneste formules zeer lastig is. ALS, functie.

We moeten Excel hiertoe dwingen door gebruik te maken van de double unary operator 2x met -1 vermenigvuldigen. Uw Office-vaardigheden uitbreiden! Meer informatie over het gebruik van geneste functies in een formule, als functie excel meerdere voorwaarden. De totale omzet voor de productgroep Fruit in de regio Zuid is gelijk aan het somproduct van deze drie kolommen.

Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is. Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor je is.

Meer hulp nodig? De formule lijkt misschien lastig, maar je zult meteen zien dat het niet zo is!

Als functie in Excel met meerdere voorwaarden Geneste formule door Joost · Gepubliceerd 21 februari · Bijgewerkt 21 februari Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is? Met de ALS-functie kunt u een logische vergelijking maken tussen een waarde en wat u verwacht, door te testen op een voorwaarde en een resultaat te retourneren als die voorwaarde Waar of Onwaar is. Het optelbereik is hier de omzetkolom, D2:D9. In het onderstaande overzicht zie je voor iedere productgroep de omzet per regio en per kwartaal.

Deze opstelling lijkt veel op ons somproduct voorbeeld. Naam argument.

  • In cel C8 worden deze resultaten met een SOM functie bij elkaar opgeteld. U kunt altijd uw vraag stellen aan een expert in de Excel Tech Community , ondersteuning vragen in de Answer-community of een nieuwe functie of verbetering voorstellen in Excel User Voice.
  • Zorg dat u de nieuwste versie van Office gebruikt als u eenMicrosoft abonnee bent. Het resultaat is 0.

Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor je als functie excel meerdere voorwaarden. De overeenkomende waarde wordt geretourneerd als aan geen van de andere voorwaarden wordt voldaan. Selecteer vervolgens de optie Een formule gebruiken om te bepalen welke cellen worden opgemaakt. Wanneer u elk van deze functies afzonderlijk met een ALS-instructie combineert. Als eerste nieuwe functies krijgen.

Eenvoudige syntaxis

Uw Office-vaardigheden uitbreiden. Was deze informatie nuttig? Bedankt voor uw feedback. Heel goed!

Om dit te voorkomen, dus de formule retourneert WAAR. In dit geval zijn beide argumenten waar, moet je een geneste ALS-functie gebruiken:. Contact opnemen met ondersteuning. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten.

Geneste ALS formules achter elkaar gebruiken

Sneltoetsen in Excel. Voorwaarden moeten namelijk op de juiste volgorde worden ingevoerd, wat het samenstellen, testen en wijzigen van deze voorwaarden erg lastig maakt. In dit geval is het eerste argument waar maar het tweede onwaar.

  • Dit betekent dat je een som kunt berekenen op basis van maximaal 29 criteria.
  • Verzenden Nee, bedankt.
  • ALS, functie.
  • Heel goed!

De functie SOM. Blue schreef:. Stel dat je in de bovenstaande tabel de volgende criteria hebt om het succes van de studenten te evalueren:.

Deze functie heeft de volgende argumenten: SOM. ALS bereik; criterium; [optelbereik]. De onderstaande schermafbeelding geeft aan dat we de formule goed hebben:. Hoe kan ik dit oplossen. Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor je is. In dit geval zijn als functie excel meerdere voorwaarden argumenten waar, dus de formule retourneert WAAR.

Voorbeelden

Zorg dat u de nieuwste versie van Office gebruikt als u eenMicrosoft abonnee bent. De totale omzet voor de productgroep Fruit in de regio Zuid is gelijk aan het somproduct van deze drie kolommen. De functie ALS.

In dit geval is 25 niet groter dan 50, dus de formule retourneert WAAR. Sneltoetsen in Excel. Om dit te voorkomen, moet je een geneste ALS-functie gebruiken:!

Zie ook:

Radio cd dvd speler kopen

Rode vlek op tong keelpijn

Arctic air reviews amazon

Hoe maak je pijl en boog in minecraft

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021