Wat te doen bij een zweepslag

Geplaatst op: 03.11.2020

Door een krachtige beweging, bijvoorbeeld tijdens sporten, kan de scheur er opeens inschieten. Dan is het lastig om de hele dag te staan en te lopen met een zweepslag. Is dit niet het geval?

Wanneer bellen? De meeste oorzaken van een zweepslag zijn te voorkomen. Heeft u veel pijn u slaapt er bijvoorbeeld slecht van , dan kunt u eventueel paracetamol gebruiken. Het gevolg is dat de spier scheurt door de spanning die erop kwam te staan. Door een krachtige beweging, bijvoorbeeld tijdens sporten, kan de scheur er opeens inschieten.

Daarnaast kan goede kleding ook het verschil maken. De scheur is meestal klein 1 - 3 cm. Probeer wel af en toe te testen of de pijn minder wordt, maar overdrijf dit niet. Bouw het sporten weer rustig op. Het is wel gebleken dat het meer voor kan komen bij sporten waar je wel eens met een gestrekt been op je tenen staat en felle bewegingen maakt. Pas wel op dat het niet te koud wordt en dat wat te doen bij een zweepslag been niet onderkoeld raakt.

Hoe weet ik of ik een zweepslag heb en wat kan ik daaraan doen.

Bij het inscheuren van een spier is het belangrijk om de eerste 24 uur geen extra warmte te creëren. Waarschijnlijk voel je nu de kuit strekken.

Uitgebreide zoeksuggesties.

Dit lukt alleen wanneer je de voet sterk gebogen houdt en op je tenen loopt. Als dit onvoldoende helpt, kunt u in overleg met de huisarts een andere pijnstiller een NSAID proberen, zoals ibuprofen, diclofenac of naproxen.

Ze worden door hetzelfde veroorzaakt: een piekbelasting van de kuit spier met een verminderde conditie. Zoek een sportarts  bij jou in de buurt. Voorkomen van een zweepslag Het doen van een warming-up en het rustig opbouwen van trainingen helpt blessures voorkomen.

Wanneer het u niet lukt om zonder begeleiding te oefenen of als de zweepslag te pijnlijk is om iets te doen, dan kan fysiotherapie u hierin ondersteunen. Sommige mensen horen op dat moment ook een knapje.

Utrecht Olympos? Amersfoort Bokkeduinen. Afspraak maken Stel je vraag! Hoe ontstaat een zweepslag? Bij welke sporten komt het voor. Wel kan het risico verminderd worden door aandacht te besteden aan het volgende:.

Stel uw vraag hieronder:

Dan moet je toch echt even rustig aan doen en niet gaan lopen, anders kan de spierscheuring nog groter worden. Als u direct of na 1 of 2 dagen weer kunt lopen zonder pijn, is het geen ernstige zweepslag en zijn er verder geen maatregelen nodig.

Als dit goed gaat, kan je proberen om een paar stappen te lopen.

Zo komt het voor dat het beginnen van een sprint tijdens een sportevenement of bij het afzetten om te springen een zweepslag ontstaat. Dit komt neer op ruim Om dezelfde reden vindt een zweepslag vaker plaats tijdens koud weer, wat te doen bij een zweepslag, dan tijdens warm weer. Houd de eerste week het been zoveel mogelijk hoog.

Pijn in de kuit kan ook komen door een stolsel in de kleine bloedvaten: trombose, doordat je na je blessure lang gaat stilzitten!

Wat moet je doen bij een zweepslag? Eerste hulp!

De informatie is niet afkomstig van een medisch specialist. Als spieren koud worden, is er een grotere kans op blessures. Als je een zweepslag opgelopen hebt moet je tijdelijk stoppen met sporten, tot de klachten weer afnemen.

Koelen kan vermindering van de klachten geven. Sportkeuring Blessurebehandeling Begeleiding. Dan kan het eventueel zijn dat je wel gewoon aan de slag kan. De symptomen van de zweepslag zijn een plotseling optredende heftige, wat te doen bij een zweepslag, kan het herstel al in twee weken zijn gebeurd.

Een zweepslag komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. U vindt de antwoorden hier. Soms ontstaat een zweepslag terwijl u gewoon aan het wandelen bent of stilstaat.

Gerelateerde Artikelen

Van de pijn kunt u draaierig of misselijk worden. Een zweepslag is een acuut ontstane scheur in een spier. De felle pijnscheut voelt als een slag van een zweep.

Ook kracht en rekoefeningen voor de kuit kunnen helpen bij het herstel. Wanneer u een verhoogde kans heeft op maagklachten, krijgt u er een middel bij dat uw maag beschermt tegen de NSAID! Voorzichtig lopen mag best een beetje gevoelig zijn, maar bij echte pijn moet u niet doorgaan. Begeleiding van een fysiotherapeut kan dit voorkomen en zo kun je ook weer verantwoord je sport hervatten.

Zie ook:

Vliegtijd reykjavik naar new york

Bed and breakfast zeldenrust uffelte

Openingstijden jumbo megastores

Rabobank geld storten automaat

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Herre 09.11.2020 18:38
Bijvoorbeeld tijdens sporten met plotseling bewegingsveranderingen zoals tennis, basketbal en voetbal.
Hanno 12.11.2020 04:54
Soms ontstaat een zweepslag terwijl iemand gewoon aan het wandelen is of stilstaat. Hoe ontstaat een zweepslag?
Scarlet 05.11.2020 00:22
Wel of niet doorgaan met sporten bij een zweepslag? Tijdens het herstel, kunt u al wel beginnen met lichte oefeningen.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021