Wat te doen aan een brandblaar

Geplaatst op: 10.10.2020

Brandwonden Een brandwond is een wond die ontstaat als de huid in contact komt met extreme temperaturen zowel hitte als kou! Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie, die via een brandwond in het lichaam kan komen. De gel die in het verband gevormd wordt, kan eruit zien als pus en ook zo ruiken.

Ook straling zonlicht, zonnebank, hoogtezon kan verbranding veroorzaken. Om brandwonden te voorkomen kun je het volgende doen:. Wanneer naar de huisarts? Als er echter blaren zijn of de wond is open, bedek de wond dan met plastic huishoudfolie, steriel verband of een schone doek, totdat je bij de arts bent.

Pas hierbij op dat je de blaren niet kapot maakt.

Het is een goed idee om grepen van pannen naar achteren of naar het midden van het fornuis te draaien, zodat kinderen geen pannen kunnen omgooien.

Opslaan en verder . Kon niet inloggen in NUjij. Ook als het om veel blaren gaat, kunt u uw huisarts raadplegen. Extra vitamine E is te gebruiken bij een vitaminegebrek.

Het heeft een sterk pijnstillende werking. Als je chemisch letsel hebt door een bijtende stof, is het belangrijk om de wond 45 tot 60 minuten te spoelen met ruim kraanwater.

Dit is een afdeling in het ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de behandeling en verzorging van ernstige brandwonden. Neem dan ook contact op. Daarnaast is het ook mogelijk dat een brandblaar ontstaat bij contact met een extreem koude vloeistof of door contact met een chemische stof. Het is te gebruiken bij pijn waarbij ook sprake is van een ontsteking, zoals bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis ontsteking van de gewrichten , ziekte van Bechterew en jicht ontsteking in uw gewricht.

Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties.

Was je handen goed voor iedere behandeling en gebruik steriele handschoentjes. Dit doen wij door middel van service contracten en abonnementen. Leer reanimatie en eerste hulp te verlenen bij veelvoorkomende ongelukken bij baby's en kinderen? Meer informatie Meer informatie over brandwonden Kijk voor meer informatie over brandwonden op de site van de  Nederlandse Brandwonden Stichting.

Veel mensen denken dat ze een brandblaar moeten doorprikken. Ook vastgekleefde kleding verwijder je zo voorzichtig mogelijk, wat te doen aan een brandblaar.

Heb je heel veel last van de brandblaar?

Gelukkig kun je een brandblaar vaak goed zelf behandelen door eerste hulp toe te passen. Klik hier voor meer informatie. Het is bij elke verbranding belangrijk om de brandwond goed en zo snel mogelijk te koelen met water.

Het is te gebruiken bij verschillende soorten pijn zoals, middenoorontsteking, pr? Heb je nog een suggestie of opmerking! Home Directe hulp - Gezondheid en bescherming Brandwonden. Neem bij twijfel of ernstige klachten contact op met een huis arts. Calendula is niet geschikt genoeg voor open wondjes.

Moet je een brandblaar doorprikken?

Droog de aangetaste huid voorzichtig en zorgvuldig. Het ziet er weer uit als voorheen. De huid beschadigt als u de kleding lostrekt.

  • Als er blaren ontstaan, als de huid er aangetast uitziet, als de brandwond veroorzaakt is door een chemisch product of elektriciteit of als de brandwond open is, raadpleeg dan een arts of EHBO-post.
  • De brandblaar behandelen doe je het beste door de tijd de vrije loop te laten gaan.
  • Hoe verder met een brandwond?
  • De meeste brandwonden ontstaan echter tijdens onverwachte situaties in huis, bijvoorbeeld met een hete pan of theepot.

Tips: wat te doen bij brandwonden. Bovendien bij koliekpijn, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies, huisarts, en gaat het om een diepe tweedegraads brandwond. Iets minder zwelling al vlak na gebruik.

Het is misschien verleidelijk om brandwondenzalf op de wond te smeren, wat te doen aan een brandblaar, want het is makkelijk en brandwondenzalf is overal verkrijgbaar. Brandwonden behandelen en verzorgen Kleine oppervlakkige verbrandingen zonder blaren kun je afdekken met gempregneerd zalf gaas. Vos. Bij grote brandplekken is het sowieso aan te uw vorige versie van windows herstellen direct de eerste hulp te bezoeken.

Daardoor voelt u geen pijn meer.

Cookie informatie

Korte online cursus waarin je leert wat je moet doen bij de meest voorkomende ongelukken die in en rondom het huis gebeuren. Een brandwond meteen koelen met zacht stromend lauw water of natgemaakte doeken. Gebruik lauw zacht stromend water.

Snelle aanpak Aanpak direct na verbranding Bij elke verbranding is direct koelen onder stromend water heel erg belangrijk. Ook straling zonlicht, hoogtezon kan verbranding veroorzaken, kunt u uw huisarts raadplegen. Ook als het om veel blaren gaat.

Zie ook:

Fotos overzetten van iphone naar pc via bluetooth

Behandeling roos bij katten

Ipad mail verwijderd automatisch

Aanhef in het duits

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Rochdi 17.10.2020 12:29
Verder lezen 3.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021