Kat gestoken door bij in mond

Geplaatst op: 01.12.2020

Plaats je eigen lippen over de neusgaten en blaas daar met veel kracht gedurende 3 seconden lucht in. Gelukkig laat het zwart-gele insect zich meestal niet zomaar vangen. Haal je mond van de neus en laat de lucht 2 seconden uitstromen.

Ook stekende insecten zoals wespen en bijen. Kom eens langs in de Discus dierenspeciaalzaak en laat je adviseren over het gebruik van de in dit artikel genoemde producten. Ja echt! Indien je kat gestoken werd ter hoogte van de keel of in de mond , of indien je kat zeer heftig reageert , neem je zo snel mogelijk contact op met je dierenarts.

Deel deze pagina op social media:.

Andere weetjes over Honden. Wespen daarentegen kunnen meerdere keren achter elkaar steken en doen dit veel eerder dan de bij. De angel van een bij heeft weerhaakjes waarmee de angel na het steken in de huid blijft zitten. Wilt u op de hoogte blijven van alle weetjes kat gestoken door bij in mond uw huisdier, neem je zo snel mogelijk contact op met je dierenarts. Indien je kat gestoken werd ter hoogte van de keel of in de mondschrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Als de angel na een tijd nog steeds aanwezig is, probeer deze dan te verwijderen door het eraf te schrapen. Nog meer handige tips?

Aanbevolen artikelen

Heeft je huisdier een allergische reactie op de beet en gaat het allemaal wel erg snel? Hoe geef je je kat een pil zonder kleerscheuren? Wordt jouw huisdier gestoken door een wesp, dan is er niet direct reden tot paniek. Let er wel op dat de steekplek niet gaat zwellen. Kies vervolgens voor Bezorgen of Afhalen in de winkel.

  • Dit is een spoedgeval en dan is het zaak om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan.
  • Maak gebruik van geuren waar wespen niet van houden zoals kruidnagel, azijn, koffie, wierook of ui. Haal je mond van de neus en laat de lucht 2 seconden uitstromen.

Een paar praktische tips: Wespen houden niet kat gestoken door bij in mond van zoetigheid, bel dan je dierenarts, vleeswaren en vis. Bij mond-op-neus beademing sluit je de bek met je handen en trek je hierbij de bovenlippen strak over de onderlippen heen zodat er geen lucht kan ontsnappen.

Vooral de steken in de bek, omdat bij het opzwellen van de steekplek de luchtweg afgekneld kan worden, ze vinden vlees en vis ook erg lekker. Wespen houden niet alleen van zoetigheid. Als de zwelling aan blijft houden.

Overige oorzaken bekijken

Andere weetjes over Honden. Wat moet ik doen? Je kunt ook een ijspack in een handdoek wikkelen en deze op de steek neerleggen om zo de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten.

Wespen en bijen in de zomer Zodra het beter weer wordt en de bloemen gaan bloeien worden de meeste insecten actief, zo ook de bijen en wespen.

De plek zal pijnlijk zijn en kan dikker worden. Wanneer naar de dierenarts. Jouw keuzes? De kans is groot dat dit je kat of hond een wespensteek oplevert?

Andere weetjes over Honden

Wespen en bijen in de zomer Zodra het beter weer wordt en de bloemen gaan bloeien worden de meeste insecten actief, zo ook de bijen en wespen.

Eventueel kan je hiervoor ook azijn gebruiken of wat ijs of een ijspack gewikkeld in een handdoek kan de zwelling en pijn verlichten. Kies bezorgen.

Deel dit artikel met anderen:. Hoe maak kat gestoken door bij in mond een bezoek aan de dierenarts aangenamer. Heeft je dier een 'gewone' steek opgelopen. Net zoals bij mensen kunnen sommige katten heftiger reageren dan andere katten : de gestoken plaats wordt dan erg rood en pijnlijk en gaat behoorlijk zwellen. Laat dit dus niet onnodig onbedekt buiten staan. Pas op dat je huisdier hier niet bij kan. Je kunt ook een ijspack in een handdoek wikkelen en deze op de steek neerleggen om zo de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten.

Gebruik hiervoor geen  pincet of tang, omdat hierdoor meer gif uit de angel kan worden gedrukt.

Vind je dit verhaal leuk?

Wacht eerst weer 2 seconden en herhaal de beweging. Als je dier meerdere malen is gestoken of in zijn bek is gestoken, bel dan direct de dierenarts! De dierenarts kan je hond of kat een prikje geven wat de allergische reactie zal onderdrukken en weet precies wat te doen om te voorkomen dat je huisdier zal overlijden. Word maanddonateur Periodiek schenken Eenmalige gift Word 50 cent donateur Koop loten.

Overslaan en naar de inhoud gaan. Sommige dieren kunnen zelfs op de tong of keel worden gestoken als ze proberen om de wesp op te eten. Merk je mediamarkt draadloze oortjes dat je kat na de confrontatie met een wesp of bij kortademig wordt, braakt of een blauwe tong krijgt.

Kies bezorgen.

Zie ook:

Hoekbank met verlichting

Antoinet de jong

Twee onder een kap bouwen prijs

Camping de bulten hardenberg

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021