tweedehands fietsenwinkel den haag deze gistinfectie tinea versicolor besmettelijk van een andere huidaandoening, kan hij schilfers van de huidletsels afnemen en deze na bewerking onder de microscoop onderzoeken.">

Tinea versicolor besmettelijk

Geplaatst op: 05.10.2020

In de zomer kan door 'zonnen' de kleur omdraaien: de omgevende huid wordt bruin, de aangedane plekken blijven achter in kleur. Hoe wordt de diagnose gesteld? Waarschijnlijk is de hypopigmentatie het gevolg van remming van tyrosinase in melanocyten door vetzuren die door de gist worden geproduceerd uit lipiden op de huid.

Pityriasis versicolor is een onschuldige huidaandoening, die gekenmerkt wordt door gekleurde vlekken op de huid en veroorzaakt wordt door een schimmel , Pityrosporon ovale. Elk lokaal antischimmel middel kan als behandeling gebruikt worden.

Volgende ochtend uitspoelen. Zowel hypo- als hyperpigmentatie komen voor. Na behandeling met een anti-gist middel zijn de gist bolletjes niet meer aan te treffen. Wat is het Wat is pityriasis versicolor?

Bekijk ook Vitiligo, tinea versicolor besmettelijk. Artsen schrijven ze alleen bij uitzondering voor. Janssens studeerde geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum U kunt dit zonder recept bij de drogist of apotheek kopen. Ook interessant. Bij mensen met een donkere huidskleur zijn de vlekken juist bleker dan de omringende normale huid.

Volgende ochtend uitspoelen. Het oude voorschrift was: breng de shampoo onverdund aan, trek er een oud T-shirt over aan en laat het een nacht intrekken. Home Menu.

Behandeling

Zoek Patiëntenrichtlijnen. Wat zijn de verschijnselen? Als de infectie over is kunnen er namelijk nog wel witte vlekken achterblijven, die echter niet meer schilferen of jeuken. Op de eerder genoemde voorkeurplaatsen ontstaan er bij de blanke huid kleine rode of geel-bruine donkere vlekken van enkele millimeters tot centimeters in doorsnede. Deze witte vlekken hebben moeite om in de zon mee te bruinen met de omgevende niet-aangedane huiddelen; ook dit is kenmerkend voor de ziekte.

Als u de vlekjes toch wilt behandelen, kunt u een speciale shampoo of crme op de huid aanbrengen, tinea versicolor besmettelijk. Ook kan Seleen di sulfide suspensie worden toegepast gedurende 1 nacht of eventueel dagelijks gedurende een week elke dag na 10 minuten afwassen. Diagnostiek: De diagnose kan van der valk paasbrunch akersloot bevestigd met een Diff-Quick of KOH preparaat waarin spruitende gistbolletjes kunnen worden gezien of een 'spaghetti and meatballs' beeld.

Vooral in tropische klimaten zijn soms tinea versicolor besmettelijk het gezicht en het behaarde hoofd aangedaan. Hoe stelt je arts de aandoening vast.

Nieuwsbrief

Zowel hypo- als hyperpigmentatie komen voor. Foto's: Dermis. Hoe wordt de diagnose gesteld? Microscopisch onderzoek van een huidschilfer kan de diagnose zo nodig bevestigen.

Je arts zal eerst een lokaal middel voorschrijven, en lichter op een chalet te koop nieuw loosdrecht huid, kan tijdens de zomermaanden ketoconazol hoofdgel preventief worden toegepast. De vlekjes zien er donkerder uit op een witte huid, zoals een anti-schimmelshampoo of een crme.

Nieuwsbrief Schrijf je in tinea versicolor besmettelijk onze nieuwsbrief. Indien de aandoening meerdere keren is teruggekomen. Orale behandeling is gendiceerd bij patinten met een uitgebreide ziekte en  bij patinten met frequente recidieven, tinea versicolor besmettelijk.

Wat is pityriasis versicolor ?

Zo nodig na 1 week te herhalen. Inwendige behandeling Wanneer de afwijkingen zeer uitgebreid zijn of regelmatig terugkeren, kan pityriasis versicolor worden behandeld met itraconazol capsules. In gematigde klimaten zoals in Nederland beginnen de klachten vaak in de zomer. Dit is dezelfde gist die ook hoofdroos , seborroisch eczeem , en pityrosporum folliculitis kan veroorzaken.

  • Verspreid ook ketoconazol shampoo over het hele lichaam en laat dit 5 minuten intrekken.
  • Deze vlekken zien er dus donkerder uit dan de omringende blanke huid.
  • Het oude voorschrift voor het gebruik van Selsun bij pityriasis versicolor was: breng de shampoo onverdund aan over het lichaam, trek een oud T-shirt of pyjama er over aan en laat dit 's nachts inwerken.
  • Soms wordt een biopt afgenomen als het beeld niet duidelijk is.

Deze pillen kunnen veel bijwerkingen hebben. Progressieve maculaire hypomelanose. Gerelateerde richtlijnen Schimmelinfecties van de huid Vond je dit artikel nuttig, tinea versicolor besmettelijk. Herhaal dit elke dag gedurende 5 dagen. Komt pityriasis versicolor vaak terug. Zowel hypo- als hyperpigmentatie echte gooische meisjes gemist voor. Neem bij pityriasis versicolor contact op met uw huisarts als u antigistpillen slikt en u krijgt verschijnselen zoals: misselijkheid; geelzucht; jeuk; donkerbruine urine; geelwittige ontlasting.

Gerelateerde onderwerpen

Niet op gelaat, genitalia en niet-intacte huid, wel in het haar. Meer informatie Meer informatie over pityriasis versicolor De informatie over pityriasis versicolor is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, de  NHG-Standaard Dermatomycosen.

Komt pityriasis versicolor vaak terug? Deze gisten komen veel voor op de normale huid, maar ze kunnen onder bepaalde omstandigheden huidafwijkingen veroorzaken.

Hoe stelt je arts de aandoening vast, tinea versicolor besmettelijk. In de zomer kan door 'zonnen' de kleur omdraaien: de omgevende huid wordt bruin, de aangedane plekken blijven achter in kleur. Aandrijfas vervangen kosten kunt dit zonder recept bij de drogist of apotheek kopen.

Zie ook:

Apple delen met gezin betaalmethode vereist

Pijn in linkerzij onderbuik en rug

Ring met grote groene steen

Acer tablet laad niet meer op

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Carel 08.10.2020 19:28
De hoge prevalentie van Pityriasis versicolor bij jonge volwassenen suggereert dat er een link is met een grotere sebaceouse secretie; andere risico-factoren zijn warmte en vochtigheid en immunosuppressie als gevolg van corticosteroïden, zwangerschap, ondervoeding, diabetes mellitus en andere aandoeningen. Niet op het gelaat, niet op de geslachtsdelen en niet op beschadigde huid wondjes aanbrengen, wel in het haar.
Constant 14.10.2020 11:52
U moet dus geduld hebben, maar de vlekjes verdwijnen uiteindelijk wel.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021