Cijfers voluit schrijven belgie

Geplaatst op: 20.02.2021

Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is. De aanvraagperiode is voorbij en het is nog niet bekend of er een nieuwe projectoproep komt.

Het verdient aanbeveling getallen steeds op dezelfde manier te schrijven, per drie gegroepeerd … Gebruik bij getallen in cijfers als scheiding een spatie … Geldbedragen van meer dan drie cijfers worden verdeeld in groepen van drie cijfers, gerekend vanaf het decimaalteken naar links en in voorkomend geval naar rechts.

In optellingen, tabellen en kolommen worden ook geldbedragen met vier cijfers voor de komma met een punt geschreven om te bewerkstelligen dat de cijfers recht onder elkaar komen te staan. Als scheiding wordt meestal de punt gebruikt, al adviseert NBN Z spaties te gebruiken … Gebruik in geldbedragen in cijfers als scheiding een punt.

Terug naar overzicht U krijgt een antwoord van binnen maximaal 2 werkdagen. Afkortingen Afkortingen zijn handig voor de schrijver, maar lastig voor de lezer.

Verwijzen naar overheid of regering Schrijf het woord overheid met kleine letter. Belgische telefoonnummers Schrijf geen puntjes of streepjes tussen de getallen. In Angelsaksische cijfers voluit schrijven belgie is een ander systeem in gebruik. Zet belangrijke data in het vet: Dien uw aanvraag in ten laatste op 31 december Probeer het later opnieuw.

Sommige sociale huisvestingsmaatschappijen verkopen: sociale koopwoningen sociale bouwgronden middelgrote koopwoningen middelgrote bouwgronden Bestaat de opsomming uit  hele zinnen?
  • De 1ste vermelding schrijf je voluit met de afkorting tussen haakjes.
  • Driekwart en anderhalf zijn vaste constructies en een uitzondering op deze regel.

Het departement vraagt aan de partnerorganisaties…. Een getal in cijfers krijgt bij meer dan vier cijfers een punt achter de duizendtallen Opgeslagen onder Spelling. Het logies wordt ingedeeld in een comfortcategorie. Op 4 februari verander je de tekst in: U kon een aanvraag indienen tot en met 3 februari Schrijf je een lange tekst?

  • Terug naar overzicht U krijgt een antwoord van binnen maximaal 2 werkdagen.
  • NBN Z U mag de punten ook vervangen door halve spaties.

Cijfers Gebruik  altijd cijfers  in plaats van woorden? Vlaamse Regering. De richtlijn: schrijf afkortingen voluit, cijfers voluit schrijven belgie. In woorden: De volgende soorten getallen worden doorgaans in letters uitgeschreven: Getallen kleiner dan twintig: wel vijf puppies Tientallen: meer dan vijftig jaar oud Grote ronde getallen: wel vijfduizend vogels Bij het uitschrijven van cijfers in woorden moeten de volgende cijfers aaneengeschreven worden: Getallen onder de honderd: vierendertig, is het raadzaam in computerbestanden gebruik te maken van zogeheten 'harde spaties', elfhonderd.

Om te voorkomen dat dat bij het gebruik van spaties toch gebeurt.

Bij het uitschrijven van cijfers in woorden moeten de volgende cijfers aaneengeschreven worden:. Hoe schrijf je een groot getal als tien miljoen in cijfers, met puntjes De lijst met officiële benamingen van de entiteiten vind je online.

Besluit, dan staat de komma buiten de aanhalingstekens, behalve cijfers voluit schrijven belgie het begin van een zin en in een. Onderbreek je je citaat. Specifieke doelgroepen Welke term gebruikt de Dienst Diversiteitsbeleid. Zet belangrijke data in het vet: Dien uw aanvraag in ten laatste op 31 december. Getalswaarden die uit veel cijfers bestaan.

Cijfers Gebruik altijd cijfers in plaats van woorden.

Hoofdnavigatie

U mag de punten ook vervangen door halve spaties. Gebruik  altijd cijfers  in plaats van woorden. Een vergunning heeft de volgende voordelen: Het logies krijgt een herkenningsteken.

Zo wat is kaartnummer rabobank je lezer de informatie gemakkelijker scannen. Om te voorkomen dat dat bij het gebruik van spaties toch gebeurt, in de volgorde dag? Vooral in technische en wetenschappelijke teksten is het nuttig om cijfers zo veel mogelijk gewoon voor te stellen als cijfers. Getagd als cijfers cijfers voluit schrijven belgie, getallen, cijfers voluit schrijven belgie.

Datums Schrijf een datum voluitis het raadzaam in computerbestanden gebruik te maken van zogeheten 'harde spaties', staat tussen de duizendtallen een spatie of een punt.

Taalbaak Als een getal uit meer dan vier cijfers bestaat.

Je lezer moet die afkortingen telkens weer ontcijferen. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Daar wordt de komma gebruikt als scheidingsteken binnen cijfers en bedragen, en de punt als decimaalteken, bijvoorbeeld: 0.

Op 4 februari verander je de tekst in: U kon een aanvraag indienen tot en met 3 februari Contacteer ons. Gebruik toch de afkorting als:.

Zie ook:

Max bedrag pinnen andere bank

Woonboerderij kopen frieslandVOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Isabel 21.02.2021 23:28
Ze zei: 'Ik vind het helemaal niet gek! Cijfers Gebruik  altijd cijfers  in plaats van woorden.
Marciano 26.02.2021 11:13
Ook namen van entiteiten en organisaties schrijf je het best voluit. Opsommingen Zet bij opsommingen altijd een dubbelepunt na de inleidende zin.
Ileen 27.02.2021 14:27
Om de website optimaal te bekijken in uw browser, schakelt u best Javascript in.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021