Streepje op de e mac

Geplaatst op: 27.11.2020

De sneltoets combinaties die ik op verschillende fora vind komen ook niet altijd overeen met mijn macbook. Ja, ik ontvang graag:. Op het moment dat je speciaal teken wil typen voor een bepaalde letter dan druk je deze letter op het toetsenbord in.

Laura Grootaarts. Kies je Toon Toetsenbordweergave, dan krijg je een toetsenbord overzicht te zien. Ben je altijd al gewend om Ctrl-C kopiëren , Ctrl-V plakken of Ctrl-X knippen te gebruiken, dan hoef je maar één ding op een Mac af te leren: de Ctrl-toets gebruiken.

Sommige Windows-gebruikers kennen alle Alt-codes uit hun hoofd, of kennen speciale toetscombinaties. Als je begeerde teken met accent geen toetscombinatie heeft, is er nog altijd de tekenweergave. Bestel nu Abonneren.

Software macOS Catalina. Wat ik hier mis zijn een paar Spaanse tekens nl. Software Door Laura Grootaarts 25 september 9 min. Hierbij een makkelijk overzicht van onze helpdesk van MacHelp. Tags sneltoetsen toetsenbord. Stap 3.

Als je begeerde teken met accent geen toetscombinatie heeft, is er nog altijd de tekenweergave. De enige optie die mij nu rest is de symboolbrowser openen en daar het gewenste accent selecteren.
  • Bedankt voor de aanvulling! Hier kan apple dus echt wat van Windows leren.
  • Selecteer hier het tabje Invoerbronnen en vink de bovenste optie invoermenu in menubalk aan. Workshops Accenten en speciale tekens typen op de Mac: de toetscombinaties Door Koen van Ekeren 25 april 3 min.

Geaccentueerde karakters typen in macOS

Dan heb je geen Nederlands maar een Belgisch toetsenbord. Heb je hier een oplossing voor? Voordat we beginnen met de toetscombinaties, eerst even dit. Maar speciale leestekens is een ander verhaal. Sneltoetscombinatie Functie. Workshops Door Laura Grootaarts 23 april 3 min.

  • Niet handig.
  • Thomas 19 februari om Hier kan apple dus echt wat van Windows leren.

Wesley Fabry 3 november om Dat is mij niet bekend stef. Download gratis de apppletips app voor iPhone en iPad in de App Store! Workshops Accenten en speciale tekens typen op de Mac: de toetscombinaties Door Koen van Ekeren 25 april 3 min.

Ik vermoed dus dat de app dit probleem veroorzaakt, hopelijk zal Microsoft dit dan oplossen voor Excel? Iemand enig idee of dit in de instellingen van Excel of van OS zit en waar ik het kan aanpassen. Stap 5, streepje op de e mac. Probeer het later nog eens.

De lijst met toetscombinaties voor speciale leestekens op macOS.

Optie vervolgstap. Bij het typen van teksten op de Mac , komt het wel eens voor dat een letter een accent nodig heeft. Wat betreft accenten en trema op letters heb ik een nog iets snellere manier althans als Engels US International keyboard layout,welke ik gebruik, min of meer dezelfde functies geeft of de Nederlandse layout.

Dit haalt nogal de snelheid uit mijn typen. Wesley Fabry 3 november om Dat is mij niet bekend stef. Bestel nu Abonneren. In dit overzicht lees je welke toetscombinaties nodig zijn voor letters met accenten en andere speciale tekens, streepje op de e mac. We gebruiken cookies om deze website goed te laten werken, het gebruik te meten en relevante adverties te tonen.

Hier kan apple dus echt wat van Windows leren.

Accentteken typen op Mac

Gelukkig zijn bepaalde dingen op de Mac wel gelijk aan het Windows-platform. Stap 2. Wat ik hier mis zijn een paar Spaanse tekens nl. Stap 6. Hoe gebruik je speciale leestekens op een Mac?

  • Wesley Fabry 9 oktober om Ik heb in het verleden hier ook wel eens bij andere apps problemen mee gehad, maar dit werd door een app-update opgelost.
  • Voordat we beginnen met de toetscombinaties, eerst even dit.
  • Kan iemand mij vertellen hoe ik deze tekens kan maken?
  • Ik zie ze ook niet in het tabel.

Uitgelicht Koopwijzer Cadeauwijzer Reviews. Stap 2. Werkt bij mij absoluut niet. Links Telefoon. Ga eerst links bovenin via het appeltje naar Systeemvoorkeuren. Klik op toetsenbordvoorkeuren. Selecteer hier het tabje Invoerbronnen en vink de bovenste optie invoermenu in menubalk aan.

Workshops Door Laura Grootaarts 23 april 3 min. Stap 3. Ik zie ze ook niet in het tabel.

Stef 3 november om Er schijnt ook een methode te zijn om de inhoud van de pop-up schermpjes met speciale tekens aan te passen. Optie vervolgstap. Je aanmelding is helaas niet gelukt.

Zie ook:

Exodus redux installeren

Lenovo laptop accu laadt niet op

Rood staan abn student

Samsung laad niet op

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Mannus 05.12.2020 09:02
Als ik nu een toets ingedrukt houd, wordt de betreffende letter herhaald. De sneltoets combinaties die ik op verschillende fora vind komen ook niet altijd overeen met mijn macbook.
Silvia 29.11.2020 13:35
Ik heb als doorgewinterd Windows gebruiker en beginnend OSX gebruiker echt even moeten zoeken maar het haalt de vaart uit elke tekst.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021