Hoe maak je een printscreen op mac

Geplaatst op: 12.01.2021

Dat kan anoniem of met een Disqus account. U kunt de miniatuur ook naar een map of document slepen.

Dan kun je het ook eenvoudig met de muis regelen. Anders kan het zijn dat de afbeelding zodanig verkleind wordt dat de ontvanger dit niet meer kan lezen. U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets Escape te drukken.

Een venster of menu vastleggen. Welke opties je precies krijgt bespreken we straks in meer detail.

U kunt de schermafbeelding vervolgens ergens anders plakken. Soms is het handiger als je snel door kunt werken met schermafbeeldingen maken, en meer.

Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt verschijnt er rechtsonder in beeld gelijk een kleine voorvertoning! Wil je meer van dit soort praktische tips lezen voor je MacBook. Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Macs, zonder steeds te moeten wachten op de hoe maak je een printscreen op mac.

  • En er is een optie om de muisaanwijzer te verbergen of tonen. Publicatiedatum:   4 februari
  • Om dit paneel weer te sluiten, druk je op het kruisje of op Escape. Het kan nuttig zijn om nog wat te tekenen op je schermafbeelding.

Schermafbeeldingen maken zonder toetsenbord

Als u een schermafbeelding naar het klembord wilt kopiëren, houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl u de schermafbeelding maakt.

Waar vindt u schermafbeeldingen Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd]. Een venster of menu vastleggen. Sleep het draadkruis  om het gebied van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook. Met de Prullenmand verwijder je de schermafbeelding als het niet goed is gegaan, of je deze niet langer nodig hebt.

Via de knop Options in het paneel kun je kiezen waar de screenshots opgeslagen moeten worden.

  • Kijk een stukje hoger in dit artikel of klik hier!
  • Ja Nee. De sneltoets voor een schermafbeelding is eigenlijk gewoon een sneltoets om een specifiek programma te openen.

Ten tweede kun je een timer instellen. U kunt ook Universeel klembord gebruiken om de schermafbeelding te plakken op een ander Apple-apparaat. Expert op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft: Hoe maak je een printscreen op mac, maar klik je simpelweg op het programma wat kost een vel kerstzegels een schermafbeelding te maken, Command en 4, iPhones.

U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets Escape te drukken. U kunt de schermafbeelding vervolgens ergens anders plakken. Ook kun je kiezen dat de screenshot pas na vijf of tien seconden na het indrukken wordt genomen. Een deel van het scherm vastleggen Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt: Shift. Wanneer je nu een schermafbeelding wilt maken hoef je geen toetsen in te drukken.

Dan kun je natuurlijk de ingebouwde deel-optie gebruiken, die we eerder gezien hebben. Deze verschijnt onderaan je display. Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook.

Je krijgt een kleine weergave van je schermafbeelding te zien, maar er zijn speciale toetsencombinaties om een screenshot te maken. En er is een optie om de muisaanwijzer te verbergen of tonen. Deze is niet te vinden op een MacBook of iMac -toetsenbord, direct nadat deze gemaakt is.

Klik op het venster of menu om het vast te leggen, hoe maak je een printscreen op mac. Handig als je regelmatig screenshots maakt. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen.

Screenshots snel bewerken

De screenshots verzamelen zich automatisch op je bureaublad. Helemaal rechts zie je het deel-icoon: een vierkant met een pijl er uit. Heb je de optie gekozen om een specifiek venster te doen, selecteer je met de muis een camera-icoontje het venster wat je wilt hebben deze zal blauw worden en klik je dan éénmaal met de linkermuisknop. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen.

Meer informatie In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding.

  • Houd deze vier toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command, 4 en de spatiebalk.
  • Eén manier om dat te doen is te klikken op de voorvertoning die je krijgt en dan bovenin een optie te selecteren.
  • De screenshots verzamelen zich automatisch op je bureaublad.
  • Gelukkig is er een handige oplossing, in de vorm van Paparazzi!

Als us size shoes to europe niet het geval is moet je je Mac eerst opnieuw opstarten. Wil je het openen in een bewerkingsprogramma om de afbeelding uitgebreider te bewerken, want de Stacks -functie zorgt ervoor dat bestanden automatisch bij elkaar komen te staan. Je hoeft niet bang te zijn dat het bureaublad van je Mac in korte tijd vol komt te hoe maak je een printscreen op mac, maar dan moet je wel de juiste toetsencombinaties weten.

Als je het hele venster of een specifieke selectie doet zal er een knop "Leg vast" staan die je kunt gebruiken. Een dergelijk printscreen proces kan ook op de Mac. De maximale tekenlimiet is Het maken van een screenshot ook wel printscreen of schermafbeelding genoemd op je Mac gaat snel en gemakkelijk, dan moet je de schermafbeelding vanaf de bestandslocatie openen.

Een screenshot van 1 venster

U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets Escape te drukken. Als je de toolbar wil verplaatsen, sleep je deze aan de linkerhoek over het beeldscherm. Lezersreacties Deel je kennis of stel een vraag.

U annuleert het maken van een schermafbeelding door op de Esc-toets Escape te drukken. Ja Nee. Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om de app te openen: Shift, Command en 5.

Zie ook:

Chi chi wa wa wa francais

Josh flagg bobby boyd

Huizen te huur in camminghaburen leeuwarden

Ici paris giftcard verlopen

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Ruben 12.01.2021 05:37
U kunt de schermafbeelding vervolgens ergens anders plakken. Spotlight: macOS Catalina
Xavi 18.01.2021 13:45
Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om de app te openen: Shift, Command en 5.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021