Last van stuitje na sporten

Geplaatst op: 10.01.2021

Diverse keren naar de huisarts geweest waar ik telkens van terugkwam met de boodschap dat mijn SI gewricht vast zat. Hij behandelt maandelijks circa 40 patiënten met 'stuitjesklachten' en de betreffende therapie kan helpen bij het oplossen van de pijnklachten. Ik kwam van de behandelbank af en kon voor het eerst sinds 9 jaar zonder pijn op een stoel zitten!

We doen het hier veel en we behalen mooie resultaten. Sytske begreep mij meteen en wist wat ik bedoelde. Een abces, cyste of fistel dient operatief verwijderd te worden. Onze fysiotherapeuten begeleiden u graag bij het verhelpen en verlichten van uw klachten. Annette, november Voor de zomervakantie is onze dochter van 12 heel hard op haar stuitje gevallen doordat iemand een stoel per ongeluk achter haar weghaalde.

Ze legde voor de behandeling ook uit dat wanneer je stuitje scheef staat deze ook tegen last van stuitje na sporten ruggenmerg aandrukt en die geeft dan niet alles goed door naar je hersenen. Maar daarnaast leerde ik dus ook om te ontspannen.

Na de bevalling leek het beter te gaan. Tussen dat heiligbeen en het stuitje zit een gewrichtje. Sytske heel erg bedankt voor alles en vooral voor de bewegingsvrijheid die je me gegeven hebt!.

Alle directe bedreigingen van hernia en de vele pijn heb ik achter mij kunnen laten.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Nadat mijn stuitje recht stond, moesten mijn spieren leren ontspannen. Deze behandeling is relatief eenvoudig, pijnloos en zeer effectief: al na de eerste behandeling zakt de stuitpijn tot een acceptabel niveau. Ik heb toen gelijk contact opgenomen met de praktijk en ik kon ook vrijwel meteen terecht. Dank je wel! Stap voor stap kon ik steeds meer en inmiddels ben ik voorzichtig begonnen met hardlopen.

  • Nu is het wel weer mogelijk.
  • Ik heb toen gelijk contact opgenomen met de praktijk en ik kon ook vrijwel meteen terecht.

Normaal had ik alweer morfine tegen de pijn moeten nemen en dat heb ik vandaag nog niet gehad, last van stuitje na sporten. Ik kreeg wat instructies mee om thuis met een balletje tegen de muur de verkrampte spieren er omheen een beetje te masseren. Dank je wel dat je mij hebt geholpen.

Mijn balans in rust en activiteit was optimaal door veel therapie en revalidatie en boven alles was mijn mind set positief? Na de bevalling had ik heel veel pijn aan mijn SI gewricht en kon niet op mijn rug liggen. Hij verwees me door naar Last van stuitje na sporten.

Heeft u last van stuitklachten?

Meestal is het zo dat de stuit niet gebroken is maar alleen verstuikt. Na vele tientallen jaren van een zeer moeizame stoelgang naar een probleemloze. Geen pijn meer, volledig aan het werk en een geheelde frissuur.

Afgelopen weken ben ik op vakantie geweest en het bergwandelen ging pijnloos. Ook heb ik al jaren nek- en schouderklachten. Last van stuitje na sporten ontzettend bedankt en een heeeeeeele dikke knuffel. En dan breekt aan. Afwisselend tussen hen beide ging Sytske aan de slag met mijn stuit, na meerdere keren rechtzetten en zelfs draaien voelde ik eindelijk verbetering.

Ik zou wel een geval apart zijn bij wie het niet werkt. Tijdens het maken van het avondeten ging ik er steevast bij zitten want bij het aanrecht staan, ging niet meer. Niet dat wat je van je kraambed verwacht.

  • Ik heb gelijk Sytske gebeld en die heeft mijn stuitje weer recht gezet.
  • Ik had een speciaal kussen aangeschaft dat ik zelfs meenam als ik op visite ging.
  • Een scheefstand van het stuitje heeft zodoende invloed op gewrichten en spieren van het gehele houdings- en bewegingsapparaat, waarbij een verstoring van de zenuwprikkeling kan optreden.
  • Ik ben dolgelukkig en intens dankbaar!

Dit merkte ik doordat de rugklachten weer in alle hevigheid terugkwamen, kreeg ik via mijn verloskundige de naam van Sytske getipt! En dan ons zoontje…elke keer als ik dat prachtige last van stuitje na sporten zie dan besef ik steeds weer waar ik het voor gedaan heb, last van stuitje na sporten, nadat de botbreuken waren geheeld.

De bekkenfysio aldaar gaf al vrij snel te kennen dat ze mij niet kon helpen als bovengenoemde bekkenfysio mij al niet had kunnen helpen. De bevalling ging vervolgens best zwaar, waardoor mijn bekken en onderrug instabiel waren en ik de pech had dat ik in de kraamweek vreselijk door mijn onderrug ben gegaan. Ik schrok ervan. Na een week van enorme klachten die alleen maar erger werden, waardoor de stuit weer teruggaat nar de normale middenstand. Sytske bedankt. Vaak helpt parkeergarage mediamarkt eindhoven openingstijden dan al als de bekkenfysiotherapeut die spier probeert los te maken, hij is het meer dan waard.

Maak een afspraak

Ik kon binnen een week terecht! De bilspieren er omheen hebben veel werk overgenomen de afgelopen tijd. Na een paar weken kwam mijn toenmalige fysiotherapeut tot de conclusie dat mijn stuit scheef stond en waarschijnlijk een groot deel van mijn klachten veroorzaakte. Nadat deze pijnloos recht gezet was, ging het bewegen gelijk een stuk makkelijker.

Zij zag inderdaad aan mijn houding dat mijn klachten daarvan afkomstig konden zijn. De medische term die gebruik wordt voor pijn aan de stuit is coccygodynie. Geen pijn meer, volledig aan het werk en een geheelde frissuur.

Zie ook:

Twee onder een kap bouwen prijs

Nokia lumia 735 contacten exporteren naar simVOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Elisa 13.01.2021 10:04
De manier hoe Sytske kijkt naar jou als persoon en klachten vind ik zo professioneel. S, november In heb ik een auto ongeluk gehad en hierbij een fractuur aan mijn stuit opgelopen.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site vertopublishing.com vereist! © vertopublishing.com 2009-2021